A- A A+

Snoei het gevaar weg

Bomen zijn niet alleen mooi, ze bieden schaduw, brengen leven in de tuin en zijn belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Soms is het echter noodzakelijk om een boom te rooien. Zieke, dode of misvormde bomen vormen immers een gevaar voor geparkeerde auto’s, uw eigen of aanpalende woningen, spelende kinderen, etc. Ook esthetische overwegingen, zoals het creëren van meer zonlicht in uw tuin, spelen een rol bij het vellen of snoeien van bomen.

Moeilijk bereikbare bomen

Bart Anseeuw is uw partner voor perfect gesnoeide bomen en het veilig vellen van alle bomen. Afhankelijk van de plaats van de boom gebruikt Bart Anseeuw een andere werkmethode. Indien mogelijk gebruikt hij een hoogtewerker om de boom te vellen. Maar ook bomen op moeilijk bereikbare plaatsen verwijdert Bart Anseeuw veilig en snel. Met behulp van professioneel klimmateriaal, zaagt hij de boom van boven naar beneden in schijven. Zo wordt de boom als het ware ontmantelt en in stukken afgevoerd. Enkel wanneer er geen gebouwen in de omgeving staan zagen we de boom onderaan af en laten we deze gecontroleerd omvallen.

Totaalservice

Na het verwijderen van de boomstam is het werk echter niet gedaan. Bart Anseeuw laat uw tuin steeds perfect achter en ruimt al het hout op. Dit doen we door het hout te verhakselen of te klieven. Afhankelijk van uw wensen neemt hij het hout mee of laten we het achter voor gebruik in de tuin of open haard. Na het vellen van een boom blijft een stronk achter, deze freest hij uit. De verpulverde wortels wordt ondergronds vermengd met de aarde. Uw tuin blijft piekfijn achter, alsof er nooit een boom gestaan heeft.

top